Poland Best100 Restaurants

Mamy To!!! Jesteśmy Poland 100 Best Restaurants
W wydarzeniu wzięło udział ponad 200 właścicieli i szefów kuchni restauracji, które znalazły się na liście Poland 100 Best Restaurants 2019.
Restauracje i karczmy w głównej mierze są oceniane przez konsumentów dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Wszystkie restauracje są uszeregowane według „Poland 100 Best Restaurants Score” na podstawie kompilacji przewodników i recenzji online. Dla każdej restauracji obliczana jest średnia wszystkich standardowych ocen, recenzji, ważona wskaźnikiem wiarygodności każdego źródła wraz z oceną inspektorów przeprowadzoną podczas badania Mystery Shopping.
W tym roku przeszkoleni, anonimowi inspektorzy odwiedzili i ocenili 1021 restauracji. Na listę 100 najlepszych restauracji trafiły miejsca godne uwagi. Wszystkie odwiedzane przez inspektorów restauracje oceniane są za pomocą kwestionariusza składającego się ze stu podpunktów. Punkty przyznawane są za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji.

LOGO-2019
sznurki (15)
Restauracja_Vento_di_Mare_Opole (4)
about2

Odkryj

NASZĄ HISTORIĘ

Inspiracje oraz ciekawe pomysły czerpiemy z całego świata, gdyż chcemy zadowolić wszelkie gusta naszych klientów.
W przeciwieństwie do restauracji sieciowych, nasze dania przygotowywane są na miejscu, z najlepszych produktów, bez dodatku ulepszaczy czy konserwantów. Łączy się to jednak z tym, że czas przygotowania niektórych posiłku dla Państwa może wydłużyć czas oczekiwania na zamówienie. W związku z tym, liczymy na wyrozumiałość Naszych Klientów, którzy z pewnością docenią pracę oraz serce włożone w przygotowane przez nas pełno wartościowe oraz doskonałe w smaku potrawy. Niemniej jednak nasza obsługa kelnerska jest do Państwa dyspozycji i zawsze udzieli informacji odnośnie przygotowywanych przez nas dań, jak i czasie oczekiwania na nie.

Czerpiemy pomysły z kuchni południowej, ale nie ogranicza się jedynie do potraw z tych regionów, gdyż cenimy sobie potrzeby naszych klientów.

Dlatego też, dokładamy wszelkich starań, aby smak naszych potraw dostarczał wyjątkowych doznań, a przestrzeń restauracji tworzyła przyjazną atmosferą i kojarzyła się ze świeżością, którą eksponujemy nie tylko w nazwie.

Poznaj nasz

TEAM
null

Mistrz naszej kuchni

NASZ SZEF

Ktoś kiedyś powiedział: „Tradycja jest niczym innym, jak tylko udaną innowacją”.Za określeniem „Kuchnia włoska” kryje się wiele myśli i interpretacji, które zwłaszcza za granicą podatne są na rozmaite zewnętrzne wpływy. Działam w Polsce od 2011 roku jako szef kuchni włoskiej, doradca i pizzaiolo. Kuchnia włoska i jej regionalne specjały stają się coraz bardziej popularne, odpowiadają wielu podniebieniom, szczególnie przedstawicieli młodszych pokoleń. Jako sługa i świadek Kuchni włoskiej w Polsce zauważam u wielu osób chęć pogłębienia wiedzy na jej temat i zwiększenia umiejętności praktycznych oraz odkrywania pełni smaków mojej rodzimej kuchni.

Przekonanie, że za wszelką cenę musimy nieustannie wymyślać nowe rzeczy na temat kuchni włoskiej jest błędne. Kwestią podstawową i najwłaściwszym sposobem docenienia kuchni włoskiej za granicą jest wzbudzanie zainteresowania tym, co najważniejsze – składnikiem, jego wyjątkowymi właściwościami i indywidualną historią. To właśnie te aspekty od zawsze przewodzą w poszukiwaniu najlepszych składników. Z pomocą moich dostawców i dzięki odpowiedniemu doświadczeniu wybieram to, co najlepsze, kierując się zasadami lokalności, sezonowości, naturalności i profesjonalnego tradycyjnego wytwarzania. Połączenie tych elementów, które odróżniają nas od innych, pozwala nam nazywać się prawdziwymi pasjonatami Kuchni Włoskiej.

Luciano D'addario

Resto Vento di Mare Head Chef
VentoDiMare_Opole

KRYSTIAN SUPRON

SZEF KUCHNI
DOŚWIADCZONY KUCHARZ I ZAPALONY PASJONAT GOTOWANIA

… swą wędrówkę kulinarną rozpoczął w szkole gastronomicznej w Opolu . Szkolił się w Polsce , jak i za granicą między innymi na Malcie – Ramla Bay Resort Hotel & Spa.

Młody , ambitny kucharz który nie boi się wyzwań. Człowiek stowarzyszenia kucharzy regionu Opolskiego. W 2015 r. finalista ogólnopolskiego konkursu kulinarnego w Warszawie pod Patronatem Makro. Obecnie Chef De Partie w restauracji Vento Di Mare .

RESTAURACJA ŚRÓDZIEMNOMORSKA

Książąt Opolskich 2-6, 46-020 Opole

Rezerwacje :+48 516 516 514

2019 Restauracja Śródziemnomorska Vento di Mare Opole. All Right Reserved